Loading Events
This event has passed.

U nastojanju da ljudima pomogne u razumevanju sebe i pronalaženju načina da napreduju, tim Restart project-a učinio je i jedan važan korak napred. Korak koji bi trebalo da prethodi svakoj akciji. Događajem Dan Zdrave prirode, 23.juna 2019. godine na Avalskom tornju, pokrenute su teme kojima se treba baviti svakodnevno i svuda. Bilo je to podsećanje da su ljudi neraskidivi deo prirode i da bolji ne možemo biti ukoliko se prema njoj, a time i prema sebi ne ophodimo sa poštovanjem i brigom.

Smanjenje otpada, reciklaža kao potreba modernog društva, nekontrolisano korišćenje prirodnih resursa, priče su zbog kojih postoji želja da Restart project ponovo okupi ljude na sličnom događaju.

Da je porodični život moguć sa isključivo ekološkim navikama koje se prenose na mlađe generacije saznali smo od organizacije Walking by the Earth. O količini otpada koje napravi prosečno srpsko domaćinstvo diskutovali smo sa Igorom Jezdimirovićem, predsednikom udruženja Inžinjeri zaštite životne sredine, a o značaju reciklaže i materijalima pogodnim za proces recikliranja razgovarali smo sa Jugoslavom Kaurinom iz firme Greentech.

Dr Miodrag Stefanović nam je govorio kako neupotrebljeni lekovi, kao i oni sa isteklim rokom trajanja mogu da zagade životnu sredinu ukoliko se ne odlože kao medicinski otpad, a novinarka Dragana Minić Stefanović, u saradnji sa grupom žena predstavila je mini eko projekat pod sloganom nEKO MIsli.

Projekcijom dokumentarnog filma “Just eat it” i prodajom platnenih cegera pod sloganom nEKO Misli tim Restart projecta je uspešno okončao događaj, a sav prikupljeni novac doniran je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Details

Date:
June 23, 2019
Event Category:

Venue

Beograd

Organizer

Restart Project